Bli fatägare

WHISKYFATSHOPPEN

Bli fatägare

Köp privatfat i webshopen eller skicka en förfrågan via kontaktformuläret längst ner på sidan.

 
 
 
 
 
 
 
 

Som fatägare får du följa mognadsprocessen av din egen framtida whisky under minst 3 år. Sedan köper du ut din whisky i 500 ml flaskor från valfri systembutik i Sverige. Säkerligen kommer vi att lösa alternativa utköpsmöjligheter, t.ex. från Danmark i framtiden. Ekfaten ingår ej, men kan köpas ut vid buteljering om så önskas.

Fatägar dagar
Två gånger per år har vi fataägardagar ute i Länna bruk. Vid dessa tillfällen får nya fatägare fylla sina fat och befintliga ägare prova sin blivande whisky.

Även du som är fat/andels-ägare vid Uppsala destilleri är välkommen! Andra aktiviteter kommer också att ske dessa dagar. Dagordning och eventuella kostnader kommer att publiceras i god tid innan.

Det ena tillfället kommer att ske under Länna bruks skördefest i slutet av augusti. Skördefesten är en minidryckesmässa med upp till 10 lokala utställare som firar ankomsten av vinskörden från våra vingårdar i Grekland. Inget inträde på själva mässan men naturligtvis kostar det att prova i montrarna.

Fatägardagar 2020

Tillfälle 1: Runt månadsskiftet maj/juni
Tillfälle2: Länna bruk Skördefest, i slutet av augusti

Privatfat Uppsala destilleri
Det sista fatet med Uppsala destilleris destillat håller på att fyllas. Det är ett 200 litersfat som tidigare innehållit 11 årig rom från Foursquare rum distillery i Barbados. Fatet kommer om 3-4 år att delas upp i mindre fat som du redan nu kan köpa. Whiskyn kommer att lagras, delas upp och buteljeras i Länna bruk, av Länna bruk dryckeshandel.


Priser

Uppdateras i webshopen.