Bli fatägare

UPPSALA

DESTILLERI

 
 
 
 
 
 
 
 

OBSERVERA!

Faten kan komma att flyttas över till annan producent. Utöver det påverkas ni inte.

Följ denna enkla guide för att beställa ett helt whiskyfat:


1. Skriv ett mail till info@uppsaladestilleri.se (eller via kontaktformuläret nedan). Skriv "beställning fat" i ämnesraden.

Ange önskemål om storlek på fat (vanligast 30 och 40 liter), vilken sorts fat (texbourbon eller sherry), vad du vill ha för destillat (single malt, bourbon, rom osv).

Om du anger single malt behöver du även skriva om det ska vara rökigt eller orökigt.

När du skickat mailet får du snart ett prisförslag. Se över detta och återkom med en bekräftelse. När jag ser bekräftelsen lägger jag ut ditt fat på webshopen för enklare betalning. Ägarbevis och skuldebrev skickas digitalt för signering och fysiskt ägarbevis skickas per post efter fatfyllning för att få med fyllningsdatum.


Exempel på beställning:


Beställning av fat

30 liters bourbon fat

Single malt

rökigSvar:

Tack för din beställning! Ditt fat kommer att kosta 18 000 kr varav

10 000 kr är ett lån till destilleriet. Du kan bekräfta din order genom att svara på detta mail.


Naturligtvis kan du ställa alla möjliga frågor på info@uppsaladestilleri.se2. Du är nu ägare av själva ekfatet och destillatet (råspriten) är reserverad för dig. En del av det du betalat är ett räntefritt lån till destilleriet som kommer att betalas tillbaka i samband med buteljering och utköp (i regel 10 000 kr). Fatet och destillatet är försäkrat. Du får gärna vara med på fatfyllning på destilleriet.


3. Nu kommer ditt fat att ligga på destilleriet och lagras i minst 3 år. Du kan köpa ut prover för att följa mognaden eller komma på besök för provning och när tre år har gått kan du välja att buteljera lagra i ytterligare 1-2 år (kostnadsfritt).


4. Efter tre till fem år buteljeras den färdiga whiskyn åt dig och du kan hämta ut den på valfritt systembolag. Efter tre år garanteras 24 liter (för 30 l fat) finnas kvar efter avdunstning (angels share) och de buteljeras i halvliters flaskor. Just nu kostar utköpet 350 kr/halvliter. Slutpriset för fatet i exemplet blir alltså 443/halvliters flaska om man räknar bort fatet (3500 kr) som ju är ditt. Fatet kan fyllas igen, hämtas, skickas till självkostnadspris eller säljas till destilleriet.


Rom och övrig whisky har annan lagringstid och garanti pga att erfarenhet och dokumentation om dessa på småfat är begränsad. I allmänhet är dock lagringen kortare och därmed slutresultatet av högre volym. Fat med övrig whisky är dyrare då de inte ingår i regelbunden produktion.


Det går utmärkt att dela ett fat med andra men under egen administration. Vill du vara med på fyllning av ditt fat är det bara att höra av på info@uppsaladestilleri.seKontakt: info@uppsaladestilleri.se

Ströby 13, 792 55 Uppsala

Mobil: 0735-004321 (skicka sms eller lämna meddelande)